Művelődési Ház - Könyvtár

A Mesterszállás, Könyvtár, Információs és Közösségi Hely könyvtár célja és küldetése az, hogy településén magas színvonalú nyilvános könyvtári szolgáltatásokkal - mint a kultúra, a művelődés és a közösségi találkozások társadalmi színtere - váljon a helyi közösség életének aktív formálójává.
A könyvtár az oktatás, a képzés, az egyéni fejlődés, az élethosszig tartó tanulás eszközévé, nélkülözhetetlen intézményévé váljon a településen.


A könyvtári feladatellátással az oktatási és közösségi igények figyelembe vételével, értékközvetítő és értékteremtő könyvtári szolgáltatásokkal egyenlő esélyű hozzáférést biztosítson a kulturális javakhoz.
A település könyvtára elősegíti a fizikai, mentális, illetve társadalmi hátrányokkal küzdő látogatók kulturális integrációját, törekszik az esélyegyenlőségük javítására.


A Mesterszállás, Könyvtár, Információs és Közösségi Hely közkönyvtári ellátást biztosító nyilvános települési könyvtár. A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény szabályozása alá esik.


A Könyvtár, Információs és Közösségi Hely és Művelődési Házban folyó munka során igyekezni kell betartani a különböző előírásokat és jogszabályokat, valamint kulturális értékeket közvetíteni, a község lakosságának igényeit és elvárásait figyelembe venni, valamint a helyi hagyományokat és tradíciókat szem előtt tartani.


Szolgáltatások:
Kölcsönzés (helyben kölcsönzés, ill. kivitel a könyvtárból: könyv, időszaki kiadvány (újság, folyóirat), könyvtárközi kölcsönzés;
Közvetlen (helyben) használat: olvasóterem, időszaki kiadvány (újság, folyóirat);
Információszolgáltatás: elektronikus katalógus;
Rendezvény: kiállítás, előadás, találkozó, könyvtári óra;
Számítógép-használat: internethasználat, egyéb;
Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés.

Közösségszervező: Soós Edina
Irodai asszisztens: Kovács Andrea

 

 

Művelődési Ház - Könyvtár nyitvatartási ideje

Hétfő: 9.00-11.00, 14.00-16.00

Kedd: 9.00-11.00, 14.00-16.00

Szerda: 9.00-11.00, 14.00-16.00

Csütörtök: 9.00-11.00, 14.00-16.00

Péntek: 9.00-11.00, 14.00-16.00

Szombat: ZÁRVA

Vasárnap: ZÁRVA